Dinsdag 19 juli gesloten om 15u
  • Producten voor elk budget
  • Een langer leven voor spullen
  • Een kleinere afvalberg
  • Erkend maatwerkbedrijf

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Dinsdag 19 juli gesloten om 15u

Gesloten wegens hitte  

Dinsdag geeft het KMI code oranje en worden er ook in het Meetjesland tropische temperaturen tot 40 graden verwacht. Om onze medewerkers niet te zwaar te belasten, sluiten we onze vijf kringloopwinkels in het Meetjesland dinsdag dan ook al om 15u.  

“Zuiderse temperaturen vragen om een zuiders regime,” klinkt het bij Ronny Vandeputte, afgevaardigd bestuurder. “Onze medewerkers hebben de voorbije weken al veel werk verzet in warme temperaturen maar hen een hele dag laten werken bij temperaturen tot 40 graden, dat vinden we net een brug te ver.”  

Na de aanhoudende warmte de voorbije jaren werd een warmteplan gelanceerd. Vanaf een temperatuur van 28°, krijgen de medewerkers extra drinkpauzes. Gaat de temperatuur boven de 30°, dan schakelen de ophaaldiensten over op een aangepast uurrooster. Met de verwachte temperaturen tot 40 graden komt dat aangepast uurrooster er nu voor de volledige organisatie.  

“Als milieuproject kiezen we bewust voor winkels zonder airco,” vervolgt Ronny Vandeputte, “En ook al laten we onze klanten niet graag in de steek, dat zorgt er wel voor dat uitzonderlijke temperaturen vragen om uitzonderlijke maatregelen. Nu dinsdag is dat het geval en geven we onze medewerkers vanaf 15u vrijaf om de koelte op te zoeken.”  

We hopen dat dit eenmalig is. Woensdag gaan de deuren terug de hele dag open, donderdag 21 juli zijn we gesloten op de nationale feestdag en hopelijk kunnen we de rest van de zomer van normale temperaturen genieten.