Jobs met impact op mens en milieu in het Meetjesland
  • Producten voor elk budget
  • Een langer leven voor spullen
  • Een kleinere afvalberg
  • Erkend maatwerkbedrijf

Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht

Jobs met impact op mens en milieu in het Meetjesland

M-accent - de vzw achter onze vijf kringloopwinkels - creëert 15 extra jobs in de sociale circulaire economie in het Meetjesland. Het maatwerkbedrijf zorgt zo voor een win-winsituatie voor het klimaat en de sociale tewerkstelling in eigen regio. Een missie die we uitdragen sinds 1999 en waar we in de toekomst een mooi verhaal aan willen breien met nieuwe projecten.  

15 extra jobs

“M-accent staat voor maatwerk voor mens, milieu en mobiliteit in het Meetjesland. We willen impact creëren door enerzijds lokaal hergebruik te stimuleren en anderzijds werkkansen te geven aan mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Onze M-accentfamilie telt al meer dan 125 medewerkers. Zij zijn vooral actief in de vijf kringloopwinkels in het Meetjesland,” vertelt Ronny Vandeputte, gedelegeerd bestuurder. “We zijn blij dat we daar nu 15 extra jobs aan kunnen toevoegen om onze verdere groei op te vangen.”  

Een breder (kringloop)verhaal

Om die groei te realiseren kijkt M-accent verder dan het kringloopverhaal. “We hebben de ambitie om breder te gaan binnen de circulaire economie en willen ons klaarstomen voor de opportuniteiten die in een ecologisch en sociaal bewustere samenleving op ons af zullen komen.”

Jobdag

Met een jobdag op 15 oktober, niet toevallig ook de Dag van de Kringloopwinkel, willen we mensen laten kennismaken met de werking van onze vzw. “Ik ontvang die dag van 14u tot 17u alle geïnteresseerden en geef hen een blik achter de schermen,” gaat Noor Cauwels, personeelsverantwoordelijke, verder.

“Je krijgt er ook meer info over de jobs die we aanbieden. Om onze ambities in de toekomst te realiseren zoeken we extra ondersteuning voor maatwerk, omkadering en management. Ook spontane sollicitaties zijn meer dan welkom. Heb je zin om mee te werken aan ons sociaal en circulair verhaal? Kom dan zeker af op 15 oktober.”  

Dag van de Kringloopwinkel

De jobdag vindt plaats op zaterdag 15 oktober, van 14u tot 17u, in de kringloopwinkel van Eeklo. Die dag viert M-accent ook de Dag van de Kringloopwinkel met tal van leuke activiteiten in de vijf kringloopwinkels in Eeklo, Aalter, Assenede, Lievegem en Maldegem. 

Herbekijk hier de reportage van AVS Oost-Vlaamse Televisie