M-accent organiseert grote inzamelweek
 • Producten voor elk budget
 • Een langer leven voor spullen
 • Een kleinere afvalberg
 • Erkend maatwerkbedrijf

Nieuws

Inzamelweek voor Oekraïne
Terug naar nieuwsoverzicht

M-accent organiseert grote inzamelweek

Solidair met Oekraïne

De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Ook in onze regio worden mensen opgevangen die gevlucht zijn. Tal van initiatieven worden opgezet om deze mensen in nood zoveel mogelijk te helpen.  Weet dat ook wij met M-accent vzw en de kringloopwinkels ons steentje  proberen bij te dragen. We staan in contact met lokale gemeentebesturen om te zien hoe en waar we het beste kunnen bijdragen.

Hieronder een kort overzicht van hoe we dat doen: 

Als kringloopwinkel

 • We bieden korting aan mensen die het echt nodig hebben - waaronder ook vluchtelingen uit Oekraïne. Deze actie is niet nieuw, en verloopt in samenwerking met al de OCMW’s uit ons werkingsgebied.
 • Samen met Gemeente Maldegem en Rotary Maldegem geven we vluchtelingen uit Oekraïne een bon van € 250, te besteden in onze kringloopwinkels. Zo kunnen ze zelf uitkiezen wat ze nodig hebben.
 • In samenwerking met Gemeente Aalter kunnen Oekraïense vluchtelingen gratis spullen komen ophalen in onze kringloopwinkels.  
 • Samen met Stad Eeklo hebben we enkele noodwoningen ingericht met gratis spullen uit de kringloopwinkel. 
 • ... we blijven open staan voor nieuwe initiatieven.

Als kringloopwinkel kunnen wij voorzien in materiële hulpverlening via het aanbod in onze winkels. We kunnen vluchtelingen helpen bij hun aankomst in België met kledij, huisraad, meubels, speelgoed, babyspullen… allerlei zaken die ze nu goed kunnen gebruiken. We voorzien hiervoor geen aparte inzameling, maar zorgen er wel voor dat we voldoende aanbod hebben en kunnen inspelen op specifieke noden. Sowieso worden al de ingezamelde goederen ingezet om de doestellingen van onze vzw te realiseren: sociale tewerkstelling en lokaal hergebruik. 

Als werkgever

 • Als maatwerkbedrijf geven wij tijdelijke en permanente tewerkstelling aan mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt. Dit zijn mensen met allerlei profielen en achtergronden, die bij ons intensief worden begeleid, en taalcoaching krijgen.
 • Samen met tewerkstellingspartners - zoals het OCMW, VDAB en GTB - werken we aan doorstromingskansen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Inzamelweek voor Oekraïne

Om aan dit aanbod te kunnen voldoen hebben we echter onze gulle gevers nodig! Dankzij jullie blijft onze circulaire kringloopcirkel draaien. Zo kunnen wij voldoende tweedehandsspullen aanbieden - voor deze noodsituatie, maar ook voor onze gewone werking. Vergeet niet, je schenkt gratis, maar zeker niet voor niks. Wij blijven ook investeren in onze andere doelstellingen: sociale tewerkstelling en lokaal hergebruik.

Daarom roepen we op om van 29 maart tot en met 2 april zoveel mogelijk herbruikbare spullen in te zamelen en naar onze kringloopwinkels te brengen.

Als bedanking geven we al de gulle gevers die week een kortingsbon van 10%, te besteden in onze kringloopwinkels.