Fietsatelier M-accent

Fietsatelier van M-accent

In het fietsatelier van M-accent werken we aan een betere leefomgeving. Enerzijds door duurzame mobiliteit te stimuleren. Anderzijds door tweedehandsfietsen te redden van de afvalberg.

Welkom in ons fietsatelier

M-accent vzw, da’s maatwerk voor mens, milieu en mobiliteit in het Meetjesland.
Naast onze vijf kringloopwinkels hebben we in Eeklo ook een fietsatelier, waar tweedehandsfietsen worden opgelapt en gered worden van de afvalberg

 De fietsen worden hersteld door opgeleide fietsherstellers in ons fietsatelier. Elke fiets helpt bij het creëren van jobs voor mensen met een afstand tot de gewone arbeidsmarkt.

Fietsverkoop

Verkoop van tweedehandsfietsen

Ben je op zoek naar een tweedehands fiets? In de kringloopwinkel vind je kwaliteitsvolle, veilige en betaalbare tweedehandsfietsen. Heb je zelf een fiets die je niet meer gebruikt? Breng ze dan binnen in één van deze kringloopwinkels. We aanvaarden ook fietsen die stuk zijn.

Je kan hiervoor terecht in de volgende kringloopwinkels:

Veiligheid en kwaliteit voorop

Al de fietsen die binnen gebracht worden, krijgen een tweede leven in ons fietsatelier. Elke kringloopfiets passeert eerst door de handen van onze opgeleide fietsenmakers, die de fietsen grondig controleren en waar nodig herstellen. Zo ben jij gerust dat je nieuwe kringloopfiets tiptop in orde staat. 

Fietsverhuur 

verhuur van fietsen 

Je kunt bij ons ook fietsen op lange termijn huren*. Je huurt dan 1 of meerdere fietsen voor 12 maanden

Aanbod verhuurfietsen

  • Gewone damesfietsen
  • Gewone herenfietsen
  • Elektrische fietsen

Contacteer ons voor meer info over deze formule en samenwerkingsmogelijkheden.

*Vanaf 1 april 2022 bieden we geen fietsverhuur op korte termijn meer aan. 

Aan het woord

Aan het woord

“De diversiteit in mijn team is tegelijkertijd een uitdaging en een zegen. Het is verrijkend om daar elke dag mee aan de slag te gaan. Vast werk is zo belangrijk voor onze mensen. Als je hen dan ziet samenwerken en groeien, geeft dat tonnen energie.”
Krista - Instructeur Sorteerafdeling
“Ik ben blij dat ik na een hele moeilijke periode een kans kreeg in de Kringloopwinkel. Ik doe mijn werk graag en de sfeer onder de collega's is goed. ”
Anja - medewerker sorteerafdeling

Activiteiten

03/06/'23

Opening kringloopwinkel Lovendegem

lees meer

Nieuws

Kom naar onze jobavond

Zin in een job met impact op mens en milieu in het Meetjesland?

Snuif de sfeer op tijdens onze jobevents. Je krijgt er een rondleiding op de werkvloer en kan meteen ook al je vragen kwijt.

Waar & Wanneer?

  • Do 27 april in Lievegem - afgelopen
  • Do 11 mei in Eeklo
  • van 16u tot 19u
meer info

Mobiel recyclagepark in Oostwinkel (Lievegem)

Inwoners van de Lievegemse deelgemeente Oostwinkel kunnen op donderdag 13 april voor kleine spullen terecht in een mobiel recyclagepark. Vorig voorjaar organiseerden afvalverwerker IVM, de gemeente Lievegem en M-accent al een gelijkaardig proefproject in deelgemeente Waarschoot. Dat was toen een succes en daarom heeft de gemeente het initiatief uitgebreid naar Oostwinkel. 

meer info